• 1401/03/14 - 09:31
  • - تعداد بازدید: 85
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

مدال طلا و جایزه ویژه جشنواره بین المللی اختراعات، به دانشجوی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تعلق گرفت

"هاجر صادقی" دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و تیم همکارش با ارائه اختراع « طراحی سیستم توانبخشی با قابلیت کنترل از راه دور »، به جشنواره اختراعات و خلاقیت اروپا که در کشور رومانی برگزار شد، مدال طلا و جایزه ویژه این جشنواره را دریافت کردند.



    "هاجر صادقی" دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و تیم همکارش با ارائه اختراع « طراحی سیستم توانبخشی با قابلیت کنترل از راه دور »، به جشنواره اختراعات و خلاقیت اروپا که در کشور رومانی برگزار شد، مدال طلا و جایزه ویژه این جشنواره را دریافت کردند.



    اختراع هاجر صادقی و تیم همکارش به نام های « علیرضا سلمانی، دانشجوی کارشناسی ارشد روان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، سیدرضا موسوی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مائده فخر الدینی، دانشجوی کارشناسی مامایی دانشگاه آزاد اردبیل، لیلا حسنقلی زاده، دانشجوی کارشناسی ارشد هوشبری دانشگاه علوم پزشکی ایران »، یکی از 600 اختراع مخترعان و فناوران بیش از 35 کشور شرکت کننده دنیا بود که از نظر نوآوری، ماهیت طرح، کم هزینه و مقرون به صرفه بودن، تأثیر اجتماعی و اقتصادی، فرصت های بازار و غیره، مورد ارزیابی و نمره دهی هیات داوران جشنواره قرار گرفت، و مدال طلا و جایزه ویژه این جشنواره جهانی را از آن خود کرد.


    این جشنواره جهانی (Euroinvent)، از 26 الی 28 می (پنجم تا هفتم خردادماه جاری)، با حمایت فدراسیون بین المللی مخترعان (IFIA) و زیر نظر سازمان مالکیت فکری اختراعات جهان، به میزبانی کشور رومانی برگزار شد.


    صادقی در گفت وگو با خبرنگار وبدای دانشگاه، درباره این اختراع حوزه توانبخشی توضیح داد: «  طراحی سیستم توانبخشی با قابلیت کنترل از راه دور »، در زمینه فنی مرتبط با تجهیزات پزشکی (بخش نیازهای انسانی و زیر بخش سلامتی و بهداشتی ) و به طور ویژه مرتبط با سیستم های توانبخشی در نقاط مختلف بدن همچون دست، پا، کمر، زانو، آرنج و سر می باشد.  


   این مخترع حوزه توانبخشی، درباره کاربرد اختراع گفت: این سیستم، از گرما درمانی، سرما درمانی، ایجاد ویبریشن، کنترل دما، کنترل حرکات انگشتان، مغناطیس و فرو سرخ درمانی و اصلاح حرکت انگشت، در پیشگیری از عوارض ناشی از آسیب های بالقوه و کنترل این آسیب ها در بیماران دچار محرومیت حسی و سایر افراد همچون تنیس بازان، گیمر ها و مردم عادی جامعه کاربرد دارد.


    وی افزود: از مراحل درمان قبل از بهبودی کامل، توانبخشی یا بازتوانی نیروی از دست رفته است که به صورت­های مختلفی انجام می­شود، و یکی از عمده روش های توانبخشی، فیزیوتراپی می باشد که به عنوان یک بخش کلینیکی جهت بازتوانی نیروی از دست رفته مورد استفاده عموم قرار می­گیرد .


    صادقی در همین راستا توضیح داد که اختراع ما به عنوان سیستم هوشمند توانبخشی، به صورت قابل حمل طراحی شده است، و مانند یک مرکز فیزیوتراپی عمل کرده که موجب بازتوانی نیروی از دست رفته در ناحیه مد نظر و تقویت آن ناحیه می­ شود. سیستم هوشمند به طور کلی از یک پردازنده، مانیتور و المان­های توانبخشی، قابلیت شارژی بودن، ریموت کنترل و یک پنل کنترل کاربری تشکیل شده است که به صورت پرتابل و قابل برنامه ­ریزی می­ باشد و جهت بازتوانی نیروی عضلانی دست و تحریک عضلات، افزایش گردش خون و کاهش التهاب در محل استفاده می شود.


    بگفته دانشجوی فناور دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تولید انبوه این سیستم می­ تواند به افراد جهت پیشگیری و کنترل مشکلات عضلانی استخوانی و تنش­های روزمره به جهت رفع خستگی و استرس، چه در بیماران و چه افراد عادی، کمک بسیار موثری بنماید.


     فناور و مخترع جوان کشورمان خاطرنشان کرد که « طراحی سیستم توانبخشی با قابلیت کنترل از راه دور »، به صورت تیمی انجام و حاصل ماه ها تلاش، مطالعه، کسب دانش در حوزه مالکیت فکری و محوریت پتنت، تجاری سازی، مالکیت صنعتی و  پیگیری مداوم است، که قبل از ارائه در جشنواره، ثبت شد و نمونه اولیه آن ساخته شده که همراه با خاتمه پروژه های دیگر تیم در این حوزه، به صورت مجموعه کامل تری به بازار معرفی خواهد شد، چرا که صرفا به دنبال طی مسیر پتنت نیستیم، بلکه هدفمان کمک به ارتقای شاخص GII (Global Innovation Index) یا شاخص نوآوری جهانی در کشورمان و تولید علم نافع هستیم . 


    وی همچنین گفت که این اختراع، با راهنمایی دفتر نمایندگی WIPO ( (World Intellectual Property Organization در ایران، به جشنواره جهانی رومانی ارائه شد و با ارزیابی هیات داوران، از میان 600 اختراع شرکت داده شده، مدال طلا و گواهی نامه معتبر جشنواره را دریافت کرد، ضمن آنکه جایزه ویژه ، گواهی و تندیس اختصاصی جشنواره نیز که به امضای رییس WIIPA (Word Invention Intellectual property Association ) رسیده و امضای Mohd Mustafa Al Bakri Abdullah و پروفسور prof Jon SANDU ضمیمه آن می باشد، به این اختراع تعلق گرفت که توسط نمایندگان WIIPA در ایران و با حضور مسئولان کشوری اعطا خواهد شد.


    وی در پایان این گفت وگو، آشنایی با فرایند مالکیت فکری و اهمیت فعالیت در این حوزه را مرهون حمایت مدیریت توسعه فناوری سلامت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی دانست که منجر به شناسایی و حل چالش­های احتمالی شد. و در ادامه، از همکاری تیمی بالاخص کمیته ثبت اختراع مرکز پژوهش­های علمی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی قزوین تشکر و قدردانی کرد.


انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور


  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 28969
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: