• 1401/02/20 - 10:45
  • - تعداد بازدید: 94
  • - تعداد بازدیدکننده: 88
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
به مناسبت هفته گرامیداشت مقام " معلم " و " استاد "؛

اساتید و همکاران نمونه حوزه معاونت آموزشی دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند

اساتید و همکاران نمونه حوزه معاونت آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، طی مراسمی به مناسبت هفته گرامیداشت مقام " معلم " و " استاد "، و با حضور رئیس دانشگاه، معاونان، مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه و جمع بزرگ و فرهیخته اعضای هیات علمی، مربیان، کارکنان و کارشناسان این حوزه، مورد تقدیر قرار گرفتند.

 









به مناسبت هفته گرامیداشت مقام " معلم " و " استاد "؛

اساتید و همکاران نمونه حوزه معاونت آموزشی دانشگاه مورد تقدیر قرار گرفتند


   اساتید و همکاران نمونه حوزه معاونت آموزشی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، طی مراسمی به مناسبت هفته گرامیداشت مقام " معلم " و " استاد "، و با حضور رئیس دانشگاه، معاونان، مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه و جمع بزرگ و فرهیخته اعضای هیات علمی، مربیان، کارکنان و کارشناسان این حوزه، مورد تقدیر قرار گرفتند.


    به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه، دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه در این مراسم، با تبریک به مناسبت سالروز گرامی داشت مقام معلم ، گفت که هر روز، روز معلم است، چرا که کار معلمی، زمان مشخص ندارد و ساعت اداری ندارد بلکه 24 ساعته مشغول هستیم و خدا را شکر می کنم که خداوند روزی ما را در آموزش که از پاک ترین مشاغل می باشد، قرار داده است.


    وی افزود: مشکلاتی را که ما گاهی در سطح کشور می بینیم، در دانشگاه و در میان دانشگاهیان نمی بینیم و همانطور که در فضای مجازی نیز منتشر شده بود، توسعه هر کشور به اندازه دامنه دید معلمان آن کشور است، یعنی اگر معلمان دید وسیعتری داشته باشند، توسعه بهتری اتفاق می افتد.


   دکتر خانکه اظهار داشت:  باید به رضایت معلمان فکر کرد، ضمن آنکه می دانیم رضایت معلمان در مادیات نیست، چرا که اگر اهل تجارت بودیم، در دانشگاه خدمت نمی کردیم بلکه ما این شغل را خودمان انتخاب کردیم، عاشق شغلمان هستیم و تا آخر به این کار ادامه می دهیم، اما بقول فرمایشات مقام معظم رهبری، نیازهای اولیه معلمان باید تامین شود تا وقتی سرکلاس می روند، دغدغه ای نداشته باشند.


   وی در عین حال، به مشکلات مربوط به حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: همانطور که در دیگر کشورهای دنیا نیز گفته می شود، اساتید باید آزاد باشند و دغدغه آنان فقط علم آموزی باشد و مطمئنا کشوری که از این منابع بهره می گیرد، توسعه پیدا می کند و اگر این منبع نادیده گرفته شود، کشور آسیب می بیند.


    رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تاکید کرد که دانشگاه باید جایی برای کمک به سیاستگذاران باشد، مجریان باید بتوانند برنامه های خود را مبتنی بر شواهد علمی تهیه و اجرا کنند، باید مشکلات در دانشگاه طرح شود و اساتید و دانشجویان درباره آنها فکر کنند و در جهت توسعه جامعه فعالیت داشته باشند. الان که کشور با مشکلات اقتصادی روبه روست، دانشگاه می تواند راه حل این مشکلات را پیدا کند، فقط لازم است که به دانشگاه ها اعتماد کنند.


    دکتر خانکه یادآوری کرد که دانشگاه ما حدود 30 سال از عمرش می گذرد، دانشگاه متفاوتی با ماموریتی خاص در حوزه های توانبخشی و سلامت اجتماعی تاسیس شد، تنها دانشگاه ماموریت گرا بوده و اگر توانبخشی در کشور گسترش یافته، مرهون فعالیت های این دانشگاه است. فارغ التحصیلان این دانشگاه خدماتی را ارائه دادند، و در حوزه های توانبخشی، سلامت اجتماعی و روانی، ادبیات را تغییر دادند، مطالعات عدیده ای انجام شده و حساسیت هایی ایجاد کردند.


    وی افزود: دانشگاه طی سالهای اخیر با زحمات مدیران خود از بدو تاسیس تا کنون ، به وظایف خودش بخوبی عمل کرده و طی دو سال اخیر دوران کرونا سبب رکود در همه کشورها از جمله ایران شد، اما در دانشگاه ما به دلیل ماهیت کار و فعالیت آن، این رکود بیشتر به چشم خورده است، شاید نیاز باشد که نگاهمان را تغییر داده و عرصه جدیدی را تعریف کنیم. باید ظرفیت سازی کنیم و به همین منظور طی ماه های اخیر، اجرای برنامه تحولی برای دانشگاه را مطرح کردیم تا دانشگاه را در مسیری حرکت بدهیم که با سرعت بیشتر به جامعه کمک کند.


   وی درهمین راستا، ضمن تشکر از زحمات دکتر خراسانی ، گفت: در ادامه راهبری معاونت درمان، از توان علمی و اجرایی دکتر لایقی که در بیمارستان رفیده زحمات بسیاری را متحمل شدند، استفاده می کنیم و شاید بیشترین برنامه تحول باید در درمان اتفاق بیافتد و لازم است که به غذا و دارو، بهداشت روان و اعتباربخشی مراکز فکر کنیم و نیاز است که گروه های آموزشی با مراکز تحقیقاتی یکی بشوند و عرصه های آموزشی و بالینی را گسترش بدهیم. ان شاالله در پی همکاری بنیاد شهید، بزودی خبر راه اندازی یک مرکز درمانی دیگر را به شما خواهیم داد.


   دکتر خانکه با تاکید بر تحول کمی و کیفی حوزه آموزش، افزود: سالها دکتر خدایی زحمت کشیدند و در این مسیر، از دکتر خرم خورشید خواهش کردیم که سالها تجربه خودشان را در این بخش بگذارند و با توجه به نگاه تحولی به آموزش، حتما از نیروهای پرانرژی در این بخش استفاده خواهیم کرد، رشته های بین رشته ای تعریف می شود، عرصه آموزش بالینی گسترش می یابد و مطمئنا تعداد دانشجویان بویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی افزایش خواهد یافت، کشور هم به فارغ التحصیلان ما احتیاج دارد همانطور که تاکنون همه فارغ التحصیلان جذب بازار کار شده اند.


    وی خاطرنشان کرد که دانشگاه ما رابط بین وزارت بهداشت و وزارت علوم هم هست و باید در این بخش و امور بین الملل هم کار کنیم. باید پذیرش دانشجوی بین الملل را افزایش بدهیم و با توجه به اینکه علوم توانبخشی بیشتر مهارتی است، علاقه مندان از کشورهای منطقه را تحت تعلیم قرار بدهیم.


    رئیس دانشگاه درمورد حوزه توسعه نیز با تقدیر از همکاران این حوزه که زحمات زیادی کشیدند، گفت: همکاران در این بخش با تمام مشکلات مالی در سال گذشته، نگذاشتند که وقفه ای در پرداخت های همکاران ایجاد شود. دکتر فرخی پروژه هایی را در برنامه دارند، و امیدواریم با تامین منابع مالی، بزودی بیمارستان اخوان و مرکز رشد دانشگاه راه اندازی بشوند، و مراکز درمانی بازسازی شوند.


    وی در خصوص حوزه دانشجویی نیز اظهار داشت: دکتر خانجانی بجای دکتر شاکری که از بزرگان دانشگاه هستند، قبول مسئولیت کردند، با هماهنگی حوزه آموزش ، برنامه ها بخوبی پیش می رود، تلاش داریم تا خوابگاه متاهلین برای دانشجویان راه اندازی کنیم و کم کم خوابگاه ها را واگذار کرده و دانشگاه نظارت بر آن ها داشته باشد.


   وی همچنین به اساتید توصیه کرد که به خوابگاه ها سرکشی کنند و بدانند که می توانند مشکلات بسیاری از دانشجویان را رفع کنند. دانشجویان ما که مانند فرزندان ما هستند، طی دو سال اخیر که با بیماری کرونا روبه رو بودیم، مشکلاتی را داشتند که نیاز به محبت مادرانه و پدرانه اساتید دارند و تقاضا دارم که اساتید محترم دانشجویان را مورد حمایت خودشان قرار بدهند و شاید در این مقطع زمانی، دانشجویان بیش از هر زمان دیگر، نیاز به محبت و حمایت ما دارند.


   رئیس دانشگاه افزود: اساتید حتی می توانند در محوطه دانشگاه راه بروند و در کنار دانشجویان، به حرفهای آنان گوش بدهند و اجازه بدهند که آنان از دغدغه هایشان برای اساتید بگویند، چرا که نقش اساتید کاملا متفاوت است و در مثلث " استاد، دانشجو و کارمند "، نقش اساتید بسیار مهم و کلیدی است، ضمن آنکه جانشین پروری برای موقعیت های بعد از خود داشته باشند.


*****


   دکتر حمیدرضا خرم خورشید معاون آموزشی دانشگاه پیش از سخنان رئیس دانشگاه، فرارسیدن روز معلم را به همه اساتید تبریک گفت و افزود: در تمام کشورهای دنیا، روزی را برای تجلیل و گرامی داشت مقام معلم در نظر گرفته اند و از زحمات معلمان تقدیر می کنند، مثلا یونسکو، پنج اکتبر برابر با 13 مهرماه را به این مناسبت اختصاص داده، در ایران نیز سالروز شهادت استاد حوزه و دانشگاه، استاد مطهری ( 12 اردیبهشت ماه ) را برای گرامی داشت مقام والای معلمان در نظر گرفته اند.


   وی افزود: جایگاه و نقش معلم به عنوان مهمترین رکن سلامت و تعالی آحاد جامعه و نقش تعیین کننده ای که در رشد و پیشرفت کشور دارد، بر کسی پوشیده نیست. تعلیم و تعلم از شئون الهی است و خداوند این موهبت را به پیامبران و اولیاء پاک خود ارزانی داشته تا مسیر هدایت را به بشر بیآموزند.


   معاون آموزشی خطاب به اساتید دانشگاه اظهار داشت: بنابر این، شما اعضای محترم هیات علمی قدر خودتان را بخوبی بدانید و ما هم وظیفه داریم که از شما بزرگان قدردانی کنیم.


   دکتر خرم خورشید افزود: متاسفانه طی یک دهه اخیر، به معلمان و اعضای هیات علمی دانشگاه ها کمی بی توجهی شده است و این بی توجهی باعث شده که در امر آموزش و هدایت و رهبری دانش آموزان و دانشجویان وقفه و مشکل ایجاد شود و این از وظایف حاکمیت است که معلمان و اساتید را از لحاظ مختلف معنوی و مادی ، در حد کفایت تامین کند وگرنه معلمان نمی توانند به وظایف خود بخوبی عمل کنند و افرادی که تحت آموزش آنان هستند، مسلما به نتایج دلخواهشان نخواهند رسید.


   وی تصریح کرد که معلمان و اساتید دانشگاه ها امیدوارند که حاکمیت گام های موثرتری را در جهت ارتقای سطح مادی و معنوی این قشر بردارد و در آینده ای نزدیک با رفع مشکلات دولت، توجه بیشتری به قشر معلمان بشود.


   معاون آموزشی دانشگاه در پایان سخنانش از همه اعضای هیات علمی دانشگاه که سعی و تلاش خود را در جهت تربیت نیروهای متخصص مورد هدف دانشگاه صرف می کنند، تشکر و قدردانی کرد و افزود: امیدوارم به دلیل کم لطفی ها، دلسرد نشوید و بدانید که اجر و مزد شما ، از جای دیگری پرداخت خواهد شد.


   وی با قطعه شعری ، مجددا ضمن تشکر از زحمات اعضای هیات علمی، روز معلم را به آنان تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که با همکاری همدیگر بتوانیم به اهداف دانشگاه و ارتقای آن از بابت حوزه های توانبخشی و بویژه سلامت اجتماعی که تنها دانشگاه ماموریت گرا در این خصوص هستیم، برسیم.


*****


    در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین محمد افشاری مسئول دفتر نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه ضمن تبریک روز معلم و استاد به همه اعضای هیات علمی، از افرادی که حق استادی به گردن همه دارند، یاد کرد و برای آنانی که در قید حیاتند، آرزوی سلامتی و برای رفتگان، بهترین جای بهشت را آرزو کرد.


   وی با ابراز خشنودی از برگزاری این مراسم و گردهمایی اساتید که پس از دو سال شیوع کرونا، شاهد آن هستیم، گفت: براساس معنای آیات قرائت شده در ابتدای این مراسم، باید اهمیت و ضرورت تزکیه در تعلیم و تعلم مورد توجه قرار بگیرد، همانطور که در سند دانشگاه اسلامی، فرهنگ در متن برنامه های آموزشی و پژوهشی قرار دارد و استادان تعلیم صرف نمی کنند بلکه باید نگاهی به فرهنگ در امور داشته باشند.


   دکتر افشاری، به نقش استاد مشاور، به عنوان یکی از مولفه های سند دانشگاه اسلامی اشاره کرد و افزود: نقش استاد مشاور برای تعامل بیشتر و بهتر با دانشجویان بسیار حائز اهمیت است و باید روی نقش استاد مشاور، تمرکز ویژه ای صورت بگیرد.


   وی در پایان سخنانش، بر سه مولفه مهم معلمی که مورد نظر استاد مطهری بود (پرتلاش، پرثمر با رویکرد الهی) تاکید کرد و از خداوند بزرگ خواست که این توفیق را به همه بدهد تا این سه مولفه را داشته باشند.


*****


    دکتر سهیلا شهشهانی پور مدیر امورهیات علمی معاونت آموزشی، گزارشی از شاخص ها و مولفه های ارزیابی عملکرد اساتید برای انتخاب استاد نمونه و گروه آموزشی برتر ارائه داد.


    وی، متن ها و جداول مربوط به آئین نامه انتخاب استاد نمونه، شاخص های ارزیابی فعالیت های آموزشی اعضای هیات علمی، آئین نامه انتخاب گروه آموزشی نمونه و نحوه امتیازدهی به گروه های آموزشی نمونه را جهت اطلاع همکاران شرکت کننده، به نمایش گذاشت.


   در ادامه، مسئولان حاضر در این مراسم، پس از قرائت اسامی اساتید بازنشسته در سال 1400 ( دکتر آمنه ستاره فروزان، افسون نودهی مقدم، گلناز فیض زاده ، فیروزه ساجدی، مرسده سمیعی، سعید شجاع شفتی، اصغر مکارم، حسن رفیعی، آرش میراب زاده ، بهنام اخباری و مهیار صلواتی ) ، با اعطای لوح و هدیه نقدی، از آنان تقدیر کردند.


   سپس، دکتر حسین نجم آبادی (ژنتیک)، دکتر مسعود فلاحی (پرستاری)، دکتر یدالله ابوالفتحی ممتاز (سالمندی)، دکتر حمیدرضا مختاری نیا (ارگونومی)، دکتر آفاق علوی (ژنتیک)، دکتر ملیحه عرشی (مددکاری) و دکتر رزا علیخانی (روانپزشکی) ، به عنوان اساتید نمونه مورد تقدیر قرار گرفتند.


    همچنین از ارتقا یافتگان سال گذشته، « دکتر فریبا یادگری، دکتر سیدمحمد ابراهیم موسوی، دکتر فرهاد طباطبایی قمشه، دکتر محمدعلی حسینی، دکتر سهیلا شهشهانی پور، دکتر ملیحه عرشی، دکتر مرسده سمیعی، دکتر آفاق علوی، دکتر ابراهیم پیشیاره، دکتر محمدسعید خانجانی، دکتر فرهاد طارمیان، دکتر حسین محققی کمال، دکتر کیانوش عبدی و نرگس ادیب سرشکی » تقدیرشد.


    براساس همین گزارش، گروه آموزشی پرستاری بعنوان گروه برتر ، و وب سایت گروه های آموزشی گفتاردرمانی، مدیریت رفاه اجتماعی و شنوایی شناسی، وب سایت های برتر شناخته شدند.


    مدرسان برتر غیرهیات علمی نیز شامل « دکتر عصمت ابراهیمی، دکتر نیلوفر بزاززادگان، دکتر رباب تیموری، دکتر آتوسا زیرک، دکتر صدیقه عابدینی، دکتر فهیمه هاشمی راد، دکتر نیره مهدی پور، دکتر مرضیه محسنی، دکتر مرضیه گلچین، دکتر سینا احمدی، دکتر علی خاجی، دکتر محمد رضابابایی، پوریا رضا سلطانی و محمد حسن فرهادی »، مورد تقدیر مسئولان دانشگاه قرار گرفتند، ضمن آنکه دکتر محمدرضا خدایی و دکتر حمیرا سجادی نیز در فهرست تقدیرشدگان قرار داشتند.


   همچنین، از " ریتا ذکری، فریده رجبی و سیروس رضایی " همکاران بازنشسته معاونت آموزشی  و "جعفر عینی" که تحت عنوان نیروی خدماتی معاونت آموزشی دانشگاه زحمات زیادی را متحمل می شود، تقدیر به عمل آمد.


 








  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 28990
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: