• 1400/07/06 - 13:06
  • - تعداد بازدید: 78
  • - تعداد بازدیدکننده: 78
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی؛

« منشور اخلاق حوزه توانبخشی »، در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تدوین می شود

شورای اخلاق دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (سه شنبه) ضمن تشکیل جلسه با حضور رئیس دانشگاه، معاونان فرهنگی – دانشجویی و آموزشی و جمعی از اساتید عضو این شورا، تدوین « منشور اخلاق حوزه توانبخشی » را به تصویب رساند.





















   شورای اخلاق دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی امروز (سه شنبه) ضمن  تشکیل جلسه  با حضور رئیس دانشگاه، معاونان فرهنگی – دانشجویی و آموزشی و جمعی از اساتید عضو این شورا،  تدوین « منشور اخلاق حوزه توانبخشی » را به تصویب رساند.



   به گزارش خبرنگار وبدای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، اعضای این شورا با طرح دستور جلسه  " بررسی کدهای اخلاقی گروه گفتاردرمانی " و توضیحات دکتر اشتری عضو هیات علمی گروه گفتاردرمانی این دانشگاه، بر روند تهیه کدهای اخلاق و منشور گفتاردرمانی، طرح چهار اصل اخلاقی و قواعد مربوط به هر یک از اصول اخلاقی، به تبادل نظر پرداخته و تدوین منشور اخلاقی برای هریک از گروه ها و رشته های حوزه توانبخشی بطور جداگانه را لازم ندانستند.


   دکتر حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی طی سخنانی، با طرح این سئوال که آیا تدوین منشور اخلاقی برای هر یک از رشته های توانبخشی لازم است؟،  پیشنهاد کرد که با توجه به اسناد بالادستی، و شرایط ارائه خدمات توانبخشی بصورت تیمی، بهتر است که منشور اخلاقی حوزه توانبخشی (بصورت عام) تدوین شود و هر گروه آموزشی از این حوزه، موارد خاص و تخصصی مربوط به رشته خود را به عنوان جزئیات اخلاقی آن رشته، بصورت محدود به این منشور اضافه کند.


   وی تصریح کرد که تدوین منشور اخلاق حوزه توانبخشی می تواند با مشارکت کلیه متخصصان هر گروه تخصصی انجام شود و پس از تدوین منشور کلی، گروه ها کدهای تخصصی خود را برای رشته و درمانگران همان گروه بصورت محدود ارائه بدهند.


   رئیس شورای اخلاق همچنین افزود: تدوین منشور اخلاق حوزه توانبخشی می تواند در قالب طرح پژوهشی، توسط تیم پژوهشی تعریف شده و با تصویب شورای پژوهش دانشگاه ، توسط متخصصان گروه های مختلف در کمیته ای فرعی مورد بررسی و تدوین قرار بگیرد و برای تصویب نهایی، به شورای اخلاق ارجاع داده شود.


   در ادامه، دکتر ناهید محمدی، دکتر بخشی، دکتر شمشادی و دکتر خدایی اعضای شورای اخلاق نیز در سخنانی، نظر موافق با این پیشنهاد را ارائه نمودند.


   در نهایت، با جمع بندی نظرهای ارائه شده، « تشکیل کمیته ای برای بررسی های اولیه  بر روی منشور کلی اخلاق حوزه توانبخشی » و سپس، « تدوین منشور اخلاق حوزه توانبخشی »، به تصویب رسید.


   در ادامه، " تصمیم گیری در مورد پایش اخلاق حرفه ای در دانشجویان "، به عنوان دومین دستور جلسه شورای اخلاق مطرح شد.


   دکتر هما رضایی عضو شورای اخلاق دانشگاه  در سخنانی، به آئین نامه وزارت بهداشت  در خصوص چگونگی پایش اخلاق حرفه ای در میان دانشجویان و دستیاران روانپزشکی، اشاره کرد و با طرح این سئوال که آیا این دستورالعمل می تواند برای همه گروه های توانبخشی نیز کارآیی داشته باشد؟ یا نه ، این موضوع را به شور گذاشت.


   دکتر خانکه در ادامه با اشاره به نسخه ای از این آئین نامه که از سوی وزارت بهداشت ارائه شده است، گفت: این دستورالعمل می تواند برای پایش همه دانشجویان در رشته های مختلف، به عنوان  پایه و زمینه این فرایند مورد توجه قرار بگیرد، ولی آنچه که لازم است، آموزش همه دانشجویان نسبت به موارد اخلاقی در حرفه و رشته خودشان است، ضمن آنکه باید اعضای هیات علمی و اساتید نیز در جریان این موارد قرار گرفته و پایش آن در میان دانشجویان، بعهده اساتید هر گروه و رشته باشد.


   وی تاکید کرد که اگر موارد اخلاقی در میان اعضای هیات علمی و کارکنان جاری باشد، مطمئنا دانشجویان نیز بصورت عملی آموزش دیده و رعایت خواهند کرد و در عین حال، متوجه می شوند که هرچه بیشتر موارد اخلاقی را رعایت کنند، رفتار حرفه ای تری را از خود نشان داده اند.


   در پایان، تبادل نظر و تصمیم گیری نهایی در این خصوص، به جلسه بعد موکول شد.


 



انتهای پیام/


تهیه و تنظیم خبر: نعیمی پور





 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 29116
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر نوع موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: